Vin: il Tascante Nerello Mascalese IGT

Sicilien – fra det mellemfyldige til kraftige

I dette nummer fokuserer vi på en lille brøkdel af den enorme vinproduktion, der kommer fra den solbeskinnede middelhavsø Sicilien.

Hvis man forestillede sig Sicilien som et selvstændigt land, ville den have verdens 7. største vinproduktion, men trods de store mængder leverer øens producenter en støt, stigende kvalitet. Set i et italiensk perspektiv har Sicilien landets 3. største produktion af vin, og middelhavsøens vine er i dag Syditaliens kvalitetsmæssigt mest stabile.
Efter i en periode at have fokuseret på de kraftige typer, er der nu en tendens til, at vinproducenterne er på vej tilbage til de gamle dyder med lettere vine, som tidligere skaffede øen sit velfortjente ry.

I denne vintest har vi valgt at fokusere på fire vine, som smagsmæssigt spænder fra det mellemfyldige til kraftige. Basisdruen i de testede vine er den lokale, sicilianske druesort Nero d’Avola, som er den mest udbredte på øen. Der er også en enkelt afstikker til den ligeledes lokale og meget benyttede drue Nerello Mascalese samt Pinot Nero (Noir).

Vinene er vurderet ud fra princippet om sammenhængen mellem pris og kvalitet.

Fra 101 – 200 kroner

Vin:

il Tascante Nerello Mascalese IGT

Producent:

Tasca d’Almerita, Sicilien

il Tascante Nerello Mascalese IGTSom ovennævnte rødvin kommer denne også fra seriøse Tasca d’Almerita men er baseret på en anden af Siciliens dominerende druesorter, Nerello Mascalese. Vinen dyrkes i 600 meters højde på de lidt kølige, nordøstvendte skrænter af vulkanen Etna, hvilket er ensbetydende med sort jordbund domineret af lavesten og dertil sen høst. Resultatet er en mineralsk og fyldig vin, som rent farvemæssigt overrasker, da den er rimelig lys, faktisk Bourgogneagtig, rubinrød trods sine 18 måneders lagring på egetræsfade. Smagen er energisk, fyldig, kraftfuld, aromatisk og let krydret med godt gummebid fra tanninerne. Passer fint til ikke alt for kraftige kødretter.

Forhandler: Supermarco;
www.supermarco.dk
Pris: 149,- kr.

Vintest:
  • Score
    7
The Good
The Bad
710
Barbara Lütken

Redaktionsansvarlig

Ejer af Mcb2.dk - Art Director og koncept/brand-udvikler. Har udviklet brands for store, internationale virksomheder og i Danmark været ”bagkvinden” bag Italia Ja-tak’s magasin og mange aktiviteter.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five × three =