Vin: Assurdo Rosso Sicilia IGT

Sicilien – fra det mellemfyldige til kraftige

I dette nummer fokuserer vi på en lille brøkdel af den enorme vinproduktion, der kommer fra den solbeskinnede middelhavsø Sicilien.

Hvis man forestillede sig Sicilien som et selvstændigt land, ville den have verdens 7. største vinproduktion, men trods de store mængder leverer øens producenter en støt, stigende kvalitet. Set i et italiensk perspektiv har Sicilien landets 3. største produktion af vin, og middelhavsøens vine er i dag Syditaliens kvalitetsmæssigt mest stabile.
Efter i en periode at have fokuseret på de kraftige typer, er der nu en tendens til, at vinproducenterne er på vej tilbage til de gamle dyder med lettere vine, som tidligere skaffede øen sit velfortjente ry.

I denne vintest har vi valgt at fokusere på fire vine, som smagsmæssigt spænder fra det mellemfyldige til kraftige. Basisdruen i de testede vine er den lokale, sicilianske druesort Nero d’Avola, som er den mest udbredte på øen. Der er også en enkelt afstikker til den ligeledes lokale og meget benyttede drue Nerello Mascalese samt Pinot Nero (Noir).

Vinene er vurderet ud fra princippet om sammenhængen mellem pris og kvalitet.

Fra 101– 200 kroner

Vin:

Assurdo Rosso Sicilia IGT

Producent:

Baglio Gibellina, Sicilien

assurdo rosso pinot neroDyrkes fra den vestligste del af Sicilien og er en blanding af Pinot Nero (Noir) og allestedsnærværende Nero d’Avola. En mørk, delikat, fyldig, dyb og kompleks rødvin med duftnoter af frugt, bær og violer. Smagen er varm, elegant, harmonisk og fyldig med tilpas behagelige tanniner og lidt tørret frugt i finalen. Det interessante er, at Pinot Nero-druen lagrer 9 måneder på store 500 l. træfade (tonneaux), hvorefter den blandes med Nero d’Avola, som udelukkende har lagret på ståltanke. Resultatet giver en perfekt og balanceret kombination af Pinot Noros elegance og Nero d’Avolas robusthed og kraft. Passer fint til kraftigere pastaretter, rødt kød eller modne, bløde oste.

Forhandler: Meny Hellerup
Strandvejen 64, 2900 Hellerup
Pris: 149,- kr.

Vintest:
  • Score
    8
The Good
The Bad
810
Peter Hartig

Vinekspert

Har i en årrække importeret italiensk vin samtidig med at han indgående har skrevet om støvlelandets vin på blogs og sociale medier. Vinklen er den kritisk dybtgående med humoren som et gennemgående element.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × three =