Cossetti Wine i Italien fejrer 125 års jubilæum

View Gallery
5 Photos
Cossetti Wine i Italien fejrer 125 års jubilæum
dsc_6748_resize

Cossetti Wine i Italien fejrer 125 års jubilæum
nuova-immagine_resize

Adm. Dir. Clementina Cossetti

Cossetti Wine i Italien fejrer 125 års jubilæum
wgm_5930_resize

Cossetti Wine i Italien fejrer 125 års jubilæum
wgm_5980_resize

Cossetti Wine i Italien fejrer 125 års jubilæum
wgm_6042_resize

Cossetti Wine blev grundlagt i 1891 af Giovanni Cossetti. I dag er det fjerde generation i familieforetagendet, der driver den blomstrende og velrenommerede virksomhed i Asti i Piemonte med vinmarker i området Castelnuovo Belbo.

Cossettis vine er kendt for høj kvalitet, og foretagendet producerer over 600.000 flasker vin om året. Det er således en af Italiens større vinproducenter med kendte vinmærker som Barolo, Barbaresco, Dolcetto d’Alba, Roero Arneis, Gavi del Comune di Gavi med både klassiske, CRU og spumanti selectioner af vinene. Specielt Asti’en er kendt som et meget populært mærke i Danmark, men også andre af Cossettis vine sælges flittigt i Danmark og distribueres i øvrigt i hele Centraleuropa og udvalgte oversøiske lande.

wgm_5980_resize

Gammeldaws håndplukning af druerne
Cossettis vine har gennem tiden vundet et utal af priser og udmærkelser, og det er ikke tilfældigt, mener Paolo Dorati fra BD Food & Wine – Cossettis importør i Danmark:

”Jeg valgte at importere Cossettis vine af den grund, at Cossetti er en af de førende vingårde i Italien, som igennem flere generationer har lavet vin med lidenskab, erfaring og vedholdenhed. Deres høst af druer er også helt speciel, da de udelukkende høster druer med hånden for at bevare højest mulige kvalitet i vinen. Og så producerer de jo den fremragende Barolo, som blot er en del af deres brede udvalg af rigtig gode, prisbelønnede vine i Piemonte.

Paolo selv kom i kontakt med familien Cossetti for mange år siden, så foruden at samarbejde om vinene, har det siden hen også udviklet sig til et varmt venskab imellem dem.

wgm_6042_resize

Danskerne er vilde med italiensk vin
I Danmark foretrækker danskerne ofte den ”sædvanlige” Barolo, men også Barbaresco eller Albarossa sælges der meget af her i landet. I takt med, at salget af italienske vine generelt er steget markant i Danmark de senere år, så spår Paolo Dorati også, at danskerne får øjnene op for mange flere vine fra landet sydpå. ”Dette år har vi set en øget interesse for “la Barbera”, og vi anbefaler selv “La Vigna Vecchia” og på hvidvinssiden, Roero Arneis og Gavi di Gavi. På grund af danskernes stigende interesse for Italiens og vinene derfra, har vi naturligvis også stigende forventninger til de kommende år”, slutter han – men når lige at afsløre, at hans personlige Cossetti-vin er en Barbaresco, La Vigna Vecchia over til hvidvinen, Roero Arneis.

Susanne Louw

Redaktionchef

Ejer af Kommunikate.dk - erfaren trend- og artikelskribent samt strategisk rådgiver indenfor PR-området og marketing. Tidligere direktør i reklamebranchen

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

7 + five =