Si Rejser

View Gallery
3 Photos
Si Rejser
image (2)

Italiensk landskab

Si Rejser
image (3)

Markeder

Si Rejser
pittrice

Malekursus

Rejser til Italien med eller uden rejseguide arrangeres af rejsearrangør Ib Larsen fra Italien Information Service.

Rom i december med Mogens Nykjær og Patrick Kragelund

Kunst, historie, julemarked på Piazza Navona, kastanjesælgere på gadehjørnerne og sort sol over Peterskirken 1. – 7 december 2016 Mogens Nykjær, Patrick Kragelund & Ib Larsen:

TILMELDING HASTER
En rejse for både nye og også mere erfarne Rom-rejsende, hvor vi besøger nogle af de kendte og mindre kendte, men endnu mere interessante steder i Rom. Selvom rejsen er en slags ”Rom for begyndere og fortsættere’, så vil alle Rom-rejsende få en fantastisk oplevelse.

Rejseledere:
Mogens Nykjær, mag. art, tidl. lektor i kunsthistorie på Aarhus Universitet og bl.a. forfatter til bøgerne: Peterskirken og I Pavernes Rom samt Venezia, Byhistorie og kunst og den nye bog om Det Sixtinske Kappel
Patrick Kragelund. dr. phil og netop afgået direktør for Danmarks Kunsthistoriske Bibliotek, ekspert i Oldtiden og Kejsertiden.
Ib Larsen, Direktør Italien Information Service, presidente Società Dante Alighieri.

Læs mere

Klassiske haver og Medici-villaer

Otte dage 10. – 17. september 2016 med haveeksperten og kulturhistorikeren Ole Fournais på haverejse i Toscana
Det er igen lykkes at lokke den erfarne haveekspert Ole Fournais til at arrangere og lede en rejse for Italien Information Service.
Toscana 10. – 17. september med kulturhistorikeren og haveeksperten Ole Fournais.
Klassiske haver og Medici-villaer.
Til alle tider har Toscana været et kendt, elsket og yderst velstående område: først med etruskerne, dernæst under romerne – og ikke mindst i renæssancen, hvor det veludviklede landbrug var førende i Europa.
De hertil hørende håndværk, købmandshuse, bankvirksomheder og postsystemer skabte gennem adskillige århundreder en særdeles blomstrende økonomi.
I sammenhæng med de store og små byer med stor politisk bevidsthed medførte dette gennembruddet for renæssancen, hvor en stor del af rigdommen blev brugt til store kunstsamlinger og ikke mindst smukke villaer i landlige omgivelser.
Blandt de absolut førende familier var den berømte Medici-slægt – og netop villaer opført af Medicierne er målet for denne rejse, hvor vi i og omkring Firenze oplever både klassiske og nyere haveanlæg.
Vi skal opleve flere af de ældste, eksisterende Medici-villaer i Toscana – og naturligvis også flere villaer opført efter renæssancen, men med umiskendelig inspiration fra renæssancens vigtigste elementer for den berømte italienske renæssancehave: skabt på en skråning med en række terrasser og med varierede planter og design i næsten lukkede haverum – eller som italienerne kalder det: “giardino segeto”.
I en sådan have møder vi mange skulpturer af marmor, mange eksotiske blomster og træer, flere klippede hække og figurer, men også mange springvand og finurlige overraskelser – og endelig en række “uhyggelige” grotter.
Den mest udbredte plante i disse renæssancehaver er Citrus-slægten – altså diverse citroner og appelsiner o.l. – derfor besøger vi Europas mest anerkendte producent af Citrus: Tintori i Pistoia, hvis planter vi møder i stort set alle større haver i Toscana.
Vores rejse rummer også et besøg på en af Italiens verdensberømte planteskoler: Vannucci-piante, som har specialiseret sig i “Topiary” = de berømte figurklippede stedsegrønne planter.
Men renæssancehaver er endvidere præget af marmor : som skulpturer, trapper, mure, belægninger m.m. – Derfor oplever vi naturligvis de berømte marmorbrud i Carrara, hvor også vores egen Bertel Thorvaldsen – i lighed med talrige andre kunstnere før og nu – tog til for at udvælge sine egne blokke af det smukke hvide marmor.

Læs mere:

Madkurser, sprog eller vandringer i Nationalparken i Emilia Romagna

27. august – 4. september, 2016
Italien Information ServiceAS (IIS) arrangerer aktive ophold i den toscanske del af regionen Emilia Romagna, Italiens kur/term-område og spisekammer og dejligste region.
Vi tilbyder et aktivt ophold Bagno di Romagna, hvo man skal vælge med at følge kurser i italiensk mad, italiensk sprog eller vandringer i nationalparken Casentinese
27. august – 4. september, 2016
9 dage med fly.

Fly med SAS fra KASTRUP den 27. august kl. 15.15 direkte til Bologna og derfra fælles bustransport til Sanpiero.
Hjemkomsten til Kasrup er den 4. september kl. 12.55
Læs mere

Kurser i akvarel/maling/tegning med Jannik Seidelin !

Malerkurser med livskvalitet og gæstfrihed som i 1960’ernes Italien!

Sensommer, 27. august – 4. september
9 dage med fly.
Ophold i den smukke, lille by Sanpiero in Bagno

Fly fra Kastrup den 27. august kl. 15.15 direkte til Bologna og derfra fælles transport til Sanpiero.
Hjemkomsten til Kastrup den 4. september kl. 12.55.

Læs mere

Susanne Louw

Redaktionchef

Ejer af Kommunikate.dk - erfaren trend- og artikelskribent samt strategisk rådgiver indenfor PR-området og marketing. Tidligere direktør i reklamebranchen

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × three =