Femstjernet udsigt på rivieraen

View Gallery
6 Photos
Femstjernet udsigt på rivieraen
Rapallo_foto1_mini

Selv fra et af de billige værelser på luksushotellet Excelsior Palace er udsigten over Rapallo ganske flot. Foto: Morten Herlev ©

Femstjernet udsigt på rivieraen
Rapallo_foto4_mini

I byens mange små specialforretninger er fødevarekvaliteten i højsædet. Foto: Morten Herlev ©

Femstjernet udsigt på rivieraen
Rapallo_foto5_mini

Besøger man Rapallo i forårs- eller efterårsmånederne i stedet for om sommeren, er der god plads til at nyde udsigten på stranden - og overnatningspriserne er nærmest halveret. Foto: Morten Herlev ©

Femstjernet udsigt på rivieraen
Rapallo_foto7_mini

En sejltur giver gode muligheder for at betragte de mange rigmandsvillaer, der klamrer sig til de stejle kystskråninger. Foto: Morten Herlev ©

Femstjernet udsigt på rivieraen
Rapallo_foto10_mini

De lokale restauranter har ofte fisk og - naturligvis - pastaretter på menuen. Foto: Morten Herlev ©

Femstjernet udsigt på rivieraen
Rapallo_foto9_mini

Lige bag Portofino venter mange fine vandrestier i Portofino-halvøens naturpark. Foto: Morten Herlev ©

Af LAURA KJESTRUP NIELSEN, Foto: Morten Herlev ©

Rapallo er kendt som en ferieby for overklassen på den italienske riviera, men bag facaden mod havet gemmer sig en charmerende historisk bydel fuld af livligt dagligliv. Tæt på byen venter den naturskønne og berømte Portofino-halvø.

Rapallo byder på hele feriepaletten af strandliv, lystsejlads, palmer, tennis og fiskerestauranter. Som mange andre byer på den smukke middelhavskyst øst for storbyen Genova er Rapallo malerisk placeret i en bugt med grønne bjerge som baggrundstæppe. Ud for strandpromenaden ligger byens vartegn, et fort i ministørrelse, og våger over indsejlingen til ferieidyllen. Her kan man nemt fordrive dagen med at nyde stemningen og udsigten til den grønne Portofino-halvø, der strækker sig ud syd for byen.

Rapallo_foto7_mini
En sejltur giver gode muligheder for at betragte de mange rigmandsvillaer, der klamrer sig til de stejle kystskråninger.

Det kan dog godt betale sig at søge væk fra den smukke udsigt og gå på opdagelse i de smalle gader i den gamle bydel. Her kan man blandt andet opleve, hvordan det var at gå på indkøb i Danmark, før supermarkederne gjorde deres indtog i 1950’erne og 1960’erne. For efter flere dages vandring frem og tilbage i Rapallos gader, er der ikke dukket et eneste supermarked op. Til gengæld bugner byen af små specialforretninger og delikatessebutikker, så det er let at købe ind til en lækker picnic.

Fra piratangreb til fredstraktater
Følger man Rapallos hyggelige strandpromenade, når man før eller siden frem til Castello sul Mare – byens pittoreske vartegn i form en lille, men massiv fæstning fra 1500-tallet, der i sin tid blev bygget for at beskytte byen mod piratangreb.

I dag er det blot lokale og turister, der har indtaget området omkring borgen for at nyde stemningen og udsigten.

Fra miniborgen fører Via Montebello videre til byens store parkområde, der rummer både legepladser, minigolf, museer – og naturligvis bænke, træer og græs.

I byens mange små specialforretninger er fødevarekvaliteten i højsædet.
I byens mange små specialforretninger er fødevarekvaliteten i højsædet.

I selve det historiske centrum mellem banegården og strandpromenaden kan man gå på jagt efter en række historiske bygningsminder mellem alle restauranterne og butikkerne. Heriblandt den antikke byport Porta delle Saline, renæssancetårnene Torre Fieschi og Torre Civica og flere flotte kirker.
Selvom udsigten fra strandpromenaden i Rapallo er i helt top, kan man faktisk opnå en endnu bedre panoramaudsigt ved at benytte kabelbanen, som svæver hen over grønne trætoppe op til valfartskirken Nostra Signora di Montallegro, mens en vidunderlig udsigt over hav, bjerge og by åbenbarer sig.
Mens mange af kirkerne i og omkring Rapallo er bygget i 1500-1600-tallet, har byen også gjort sig bemærket i lidt nyere tid som stedet, hvor to store fredstraktater blev underskrevet efter første verdenskrig. Det gjaldt både fredstraktaten mellem Italien og det daværende Jugoslavien i 1920 samt aftalen mellem Weimarrepublikken og Sovjetunionen to år senere.

Naturskøn og berømt halvø
Hvis man har flere dage til rådighed i området, kan man med fordel tage en dagsudflugt ud på den naturskønne Portofino-halvø. Eksempelvis kan man sejle til den berømte og maleriske ferieby Portofino på blot en halv time fra Rapallo.

Undervejs gør båden stop i Santa Margherita Ligure – endnu en stemningsfuld by på Portofino-halvøen, der er kendt for sine eksklusive feriebyer, som gennem tiderne har tiltrukket forfattere, filmstjerner og andre kendisser.

Halvøen rummer dog også flot natur og vandreterræn, for en stor del af området er udlagt til naturpark. Højeste punkt er Monte Portofino på 610 meter, og flere markerede vandreruter fører rundt i terrænet.
Fra Portofino kan man eksempelvis følge ruten tættest på kysten. På små fem timer kan man vandre fra Portofino til den charmerende havneby Camogli på den modsatte side af halvøen. Undervejs passerer man det smukt beliggende kloster San Fruttuoso, og i sæsonen kan man tage rutebåden herfra og tilbage til Portofino og Rapallo.
Oven på en smuk, men hård vandretur fortjener man lidt afslapning på et lækkert hotel. Femstjernede Excelsior Palace Hotel i Rapallo har både stemningsfuld historisk atmosfære, wellness-tilbud og forrygende udsigt over havet. Uden for højsæsonen er det oven i købet til at betale – også for ”almindelige” mennesker. For selv om balkon og havudsigt koster ekstra, byder de billigere værelser med ”delvis havudsigt” faktisk også på en ganske fortrinlig udsigt over by, bjerge og hav.

Links

Læs mere om Excelsior Palace Hotel i Rapallo på www.excelsiorpalace.it/en

Find oplysninger om rutebådene til Portofino-halvøen på www.traghettiportofino.it/en

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 + 6 =