Bella UMBRIA

– på opdagelse i Italiens varme hjerteaf Claus Bermann

“Oplevelserne i Umbrien gav også grund til en stille refleksion over livet i Danmark, med karrierestress, weekendforældre og illusionen om verdens lykkeligste folkefærd.”

I sensommeren stiftede artiklens forfatter for første gang bekendtskab med Umbrien. En regionen i hjertet af Italien, hvor en lille uge blev tilbragt på feriestedet Bella Umbria i byen Vaiano, et par kilometer fra den smukke sø Lago Trasimeno.
Mødet med regionen og de to danskere Jeanette og Klaus, som ejer og driver Bella Umbria, blev et møde med endnu en nuance af Italien, samt tid til refleksion over livet i Danmark med værtsparret som inspiration.

Umbrien
– en undervurderet region
Umbrien er i danskernes bevidsthed knap så velkendt, som ‘storebror’ Toscana. Med sin placering i hjertet af Italien, er Umbrien hverken rigtig Norditalien eller rigtigt Syditalien. Umbrien er helt sin egen og utrolig rig på både historier og oplevelser.

Umbriens hovedstad er Perugia og der bor godt 890.000 mennesker i hele regionen, hvilket gør den til Italiens fjerde mindst folkerige.

Som mine værter, Jeanette og Klaus indtrængende forklarede mig ved ankomst, så tilbyder Umbrien en sand perlerække af unikke oplevelser, når man besøger de små steder og byer.

 

c1

 

Nøgleordene for Umbrien er unik, intim og nærværende. Således oplevelsen af naturen, de små byer, maden og menneskene. I mange henseender er fokus på det ukomplicerede, det nære og velafbalancerede liv. Et liv, som mine danske værter havde taget til sig fuldt ud, og som de på formidabel vis formåede at videregive til deres gæster via en utrolig hjælpsomhed, tilstedeværelse og iscenesættelse af oplevelser både kulturelt, gastronomisk og menneskeligt.

 

c2

 

Den umbriske livsstil
Oplevelserne i Umbrien gav også grund til en stille refleksion over livet i Danmark, med karrierestress, weekendforældre og illusionen om verdens lykkeligste folkefærd. I forfatterens optik har vi meget at lære af italienernes sociale evner og livsstil.

I Danmark udtrykker vi et glimt af vores følelser, med taler på mærkedage. Vores eneste svar på social aktivitet er – i mange tilfælde og i alle samfundslag – en overdreven drukkultur, som ‘ryster os sammen’ og bløder vores polerede facade op, lige indtil alkoholtågen igen fordamper.

Hos Jeanette og Klaus – på deres feriested Bella Umbria – mødtes man af viljen og modet til en anden livsstil. En livsstil, hvor livet leves nærværende. Som gæst mærker man oprigtig interesse og inspireres af parrets livsstil til at overveje sin egen.

 

c3

 

Belvedere
– på toppen af Appenninerne
På anbefalinger fra Bella Umbria-parret, gik turen rundt i Umbrien og forbi en perlerække små byer, omkranset af middelalderborge og strategisk placeret rundt om på toppen af de umbriske Appenniner-bjerge. Herfra nydes maleriske udsigter, især solop- og solnedgange er turene værd.

I selv de mindste byer, gemt bag snørklede brolagte og blomsterdekorerede gader, findes restauranter af meget høj klasse. Det lokale umbriske køkken og de umbriske vine, som varmt kan anbefales, er i højsædet – begge er utroligt undervurderede og uroligt uspolerede.

Hvad enten Italien skal opleves for første eller tiende gang, kan Umbrien anbefales som et feriemål, der viser nye sider af Italien. Det er med sikkerhed ikke sidste gang forfatteren har besøgt hverken Umbrien eller Bella Umbria.

Claus Bermann

Ekspert i fodboldrejser

Har gennem 15 år rejst Europa tyndt og set fodbold i alle afkroge. Er i dag online marketing konsulent og rejseskribent på flere forskellige medier, samt driver sin egen rejsesite, VisitFooball.dk.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ten + 4 =