Carne alla Genovese

View Gallery
5 Photos
Carne alla Genovese
DSC02369_resize

Roastbeef

Carne alla Genovese
DSC02380_resize

Skær 2-3 hvidløg i små stykker og hak en god portion persille. Skær kalkunbaconen i små stykker og bland det sammen med parmesan og salt.

Carne alla Genovese
DSC02385_resize

Skær 2-3 hvidløg i små stykker og hak en god portion persille. Skær kalkunbaconen i små stykker og bland det sammen med parmesan og salt.

Carne alla Genovese
DSC02400_resize

Hak imens gulerødder, løg, og selleri og smid det i gryden, når kødet har fået farve.

Carne alla Genovese
carne_resize

Carne alla Genovese - Fyldt Roastbeef

Genovese anvendes ofte om søndagen, når familien er på besøg, og denne lækre ret giver flere muligheder: Et stort stykke kød kan virkelig give mange portioner – og samtidig kan sovsen anvendes til at krydre pastaen med. Prøv sovsen på penne med revet parmesan. På den måde har man klaret ”primo” og ”secondo” med en smæk.
Hvis der så stadig er kød tilbage dagen efter, kan det også spises koldt, marineret med olie og balsamico oven på en god portion rucola.

Det skal du bruge: Til ca. 10 portioner:

Roast beef
½ pakke kalkunbacon
Ekstra jomfru olivenolie
3 løg
3-4 gulerødder
1 selleri
1 glas vin
Buillion
Hvidløg
Persille
Parmesan 100 gr.
Salt og peber

Sådan gør du:

Skær 2-3 hvidløg i små stykker og hak en god portion persille. Skær kalkunbaconen i små stykker og bland det sammen med parmesan og salt. Lav et hul i midten af roastbeefen fra enden af med en tynd, men lang kniv (langs hele stykket) og put blandingen ind i med fingrene. Jeg laver huller fra begge ender, så er det nemmere.
I en stor gryde kommer jeg olivenolie i, og når det er varmt, kommes kødet i. Lad det ligge et godt stykke tid, så det har fået farve på alle sider, circa 30 minutter i alt.
Hak imens gulerødder, løg, og selleri og smid det i gryden, når kødet har fået farve. Lad det simre i 10-15 minutter og kom derefter et glas hvidvin i og skru helt op for blusset i 5 minutter.
Når vinen er lidt fordampet, kommer jeg 2-3 glas varm bouillon i, salt og peberi og skruer ned for varmen og sætter låget på. Lad det stå lidt åbent, så det stadig kan fordampe. Man skal holde øje med sovsen, hvis den bliver for tør, kom mere bouillon i. Kødet har brug for mellem 1 til 1 ½ timer, alt efter størrelsen på kødet og smag.
Derefter skal kødet hvile lidt, mindst 1 time, længere bliver den kun bedre af. Hvis sovsen stadig er for tynd, kan man altid lade den stå på lavt blus for at få den til at fordampe mere.

 

Barbara Lütken

Redaktionsansvarlig

Ejer af Mcb2.dk - Art Director og koncept/brand-udvikler. Har udviklet brands for store, internationale virksomheder og i Danmark været ”bagkvinden” bag Italia Ja-tak’s magasin og mange aktiviteter.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 + 4 =