Brioche

View Gallery
4 Photos
Brioche
SONY DSC

Kom gæret i lunt mælk, den skal smelte langsomt henover 10 min. Hvis du bruger en køkkenmaskine, kan du langsomt derefter komme halvdelen af melet og alle de andre ingredienser i en ad gangen. Husk, at smørret skal være blødt. t sammen, tilføjer du mere mel, til dejen ser kompakt ud.

Brioche
SONY DSC

Når alle ingredienser er blandet godt sammen, tilføjer du mere mel, til dejen ser kompakt ud.

Brioche
SONY DSC

Så kan du forme bollerne og placere dem på en stålplade på bagepapir med lidt aftsand. Du kan også lave andre former.

Brioche
SONY DSC

Husk melis ovenpå før servering.

Denne opskrift er til den søde tand og egner sig ikke til en slankekur: En italiensk brioche. Spises gerne til morgenmad eller som mellemmåltid.

Det skal du bruge:

Til 8/10 brioche:

700 gr. mel
2 æg
150 sukker
25 g. gær (halv pakke)
100 gr. smør
250 ml mælk
1 tsk salt
1 spiseske kanel
1 spiseske vanille sukker
1 æggeblomme + en smule mælk til pensling
Melis (til pynt)

Sådan gør du:

Kom gæret i lunt mælk, den skal smelte langsomt henover 10 min. Hvis du bruger en køkkenmaskine, kan du langsomt derefter komme halvdelen af melet og alle de andre ingredienser i en ad gangen. Husk, at smørret skal være blødt. Når alle ingredienser er blandet godt sammen, tilføjer du mere mel, til dejen ser kompakt ud.
Dejen skal iltes i mindst 15 min med maskine, mere, hvis det er i hånden.
Lad derefter dejen hæve til den er blevet dobbelt så stor, og så kan du forme bollerne og placere dem på en stålplade på bagepapir med lidt aftsand. Dæk dem og lad dem hæve igen circa 20 min. Nu skal du pensle dem med en æggeblomme + en smule mælk og komme dem i ovnen i ca. 25 min. på 160 grader .
Afkøles på en rist. Husk melis ovenpå før servering.

Barbara Lütken

Redaktionsansvarlig

Ejer af Mcb2.dk - Art Director og koncept/brand-udvikler. Har udviklet brands for store, internationale virksomheder og i Danmark været ”bagkvinden” bag Italia Ja-tak’s magasin og mange aktiviteter.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 × three =