Si Italia lancering

Si Italia lancering – August 2016 – Det Italienske Kulturinstitut

Ugen op til Si Italias stort opslåede lancering på Det Italienske Kulturinstitut i Hellerup var ikke den bedste for hverken Italien eller os Italiens-elskere. Det tragiske jordskælv i det centrale Italien lagde selv sagt en dæmper på festhumøret forud for begivenheden.
Derfor var det kun godt, at de italienske repræsentanter fra Instituttet og den italienske ambassade gjorde opmærksom på, at man midt i sorgen også var nødt til at fejre samarbejdet mellem Danmark og Italien og alt det, der gør, at vi sætter så stor pris på landet.
I en behørig kombination af højtidelighed og festligheder blev Si Italias store show derfor rullet ud som planlagt. Der var film, modeshow og skjulte operasangere i aulaens mørke, inden eftermiddagen blev til aften ude i Kulturinstituttets smukke have.
Her havde de italienske virksomheder i Danmark taget opstilling med alt det bedste fra halvøen, og man kunne tage for sig af espresso og is, inden det helt store tilløbsstykke fandt sted. Her snakker vi naturligvis om vores mozzarella-mand, Giovanni, der viste os, hvordan man faktisk kan lave osten inden for hjemmets fire vægge.
Si Italias foretrukne tv-program ’Moderne Mamma’ var også til stede og gav publikum lektioner i, hvordan man egentlig sætter et italiensk måltid sammen, og bagefter kunne man beskue et helt andet italiensk luksusprodukt i form af de sportsvogne, der var parkeret foran Instituttet.
På den måde var der skabt en oplagt sammenhæng mellem Hellerups sensommer og den italienske højsommer. Og midt i den tragiske optakt til lanceringen, kunne vi mindes hinanden ved, hvorfor vi sætter så stor pris på vores Italien. Det Italien, som med sin uheldige placering på de kanten af de tektoniske plader har formået at give os så meget. Vi håber kun, at vi gav lidt igen denne dag.

Jonas Neivelt

Jonas Neivelt har siden han var ganske lille interesseret sig for Italien. Det resulterede i en universitetsgrad og flere ophold i Italien, blandt andet med arbejde på den danske ambassade i Rom. Nu skriver han artikler om sin store interesse og breder sig ud over mange forskellige emner – politik, historie, kultur, samfund, mad og naturligvis fodbold. Hvis det har interesse, kan han også oversætte og holde foredrag. Han taler mange sprog og er redaktionens selvudnævnte Italiens-nørd.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

18 − fourteen =