Torino Chokolade

Østerbrogade 226, 2100 København Ø

Italiens og en af verdens førende chokoladehovedstæder er og bliver Torino. Det er i Torino, hvor teknologierne til fremstilling af en kakaomasse med perfekt konsistens til praliner og chokoladebarrer blev opfundet, og hvor chokoladefremstillingen blev industrialiseret.
Det var i kølvandet af denne udvikling, at en af Italiens bedst kendte chokoladetyper ”Gianduiotto” (udtales ”Giandujotto”), som er pakket i sølvpapir, blev opfundet. ”Gianduiotto”, som er fremstillet af kakao og hasselnødder fra Langhe, har fået deres navn fra ”Gianduia”, som er en berømt karaktertype kendt fra ”Commedia dell’Arte”
Den bedste chokolade fra Torino fremstilles dog ofte af små familieforetagender hvor iblandt man finder Stroppiana, Pfatisch og Guido Gobino. I Danmark er det Torino Chokolade, som er bannerfører for den norditalienske chokoladeskole. Torino Chokolade repræsenterer to af de ovennævnte prominente mærker, A. Giordano og Guido Gobino.
Hvor A. Giordano kan karakteriseres som den ”konservative” producent, som holder fast i de gamle traditioner, er Guido Gobino den moderne og eksperimenterende. Begge producenter er dog lige kompromisløse hvad angår kvaliteten af råvarerne og forarbejdningen. Torino Chokolades produkter forhandles i webshoppen, https://torinochokolade.dk/, og i Øbro Helsekost på Østerbrogade 226 på Østerbro i København
Det er piemonteseren Franco Soldera og hans danske makker Torben Sønnichsen, der står bag Torino Chokolade.

Lars Mortensen

Anmelder

Ejer og opdragsgiver af ”Det Italienske Danmarkskort” bl.a. på Facebook – ”siden for dem, som ikke kan leve uden Italien”.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × 3 =