Maurizio’s

Maurizio’s
Høedvej 4, Jyderup

Jyderup, en del af Sicilien

De færreste kender noget til Jyderup. Jyderup ligger tilnærmelsesvis midt på Vestsjælland og kan prale af bl.a. en højskole, men er måske bedst kendt for sit statsfængsel

Hvad de færreste ved er, at Jyllinge er en del af Sicilien. Beviset står i Jyderup Posten fra d. 2. februar 2016. Overskriften på forsiden siger – ikke just skolelærdom alle steder –

”Det er råvarerne, som giver maden karakter”

”Jeg har bragt det bedste fra Sicilien med mig til Jyderup, så alle fremover kan lave mad med hjertet og drikke vin, der er dyrket på Siciliens vulkanske jord. Det er jo passionen bag fremstillingen og brugen af de rigtige råvarer, der giver de gode smagsoplevelser.

Det beviser jeg ved en præsentationsaften, hvor jeg i min butik, serverer siciliansk vin og smagsprøver på små retter, der smager som »mamma« lavede dem”

Ovenstående ord er Maurizio Ventimiglias, som ifølge overleveringen har efterladt sin familie i Palermo og er rejst forud for at lægge grundstenen og de efterfølgende til skabelsen af ”Maurizio’s”, et siciliansk oase midt i det sparsomt populerede Vestsjælland med hensyn til italienske institutioner.

Maurizio’s er caffé, ristorante, enoteca og salumeria på én gang, hvor man ikke behøver at drømme sig hen, men som kan besøges og opleves i fulde åndedrag

Hos Maurizio’s står man overfor sjældne specialiteter fra hele Sicilien, som Maurizio Ventimiglia selv har fundet ved at gennemrejse øen fra Herodes til Pilatus.

Fra tid til anden afholdes der specielle arrangementer som f.eks. vinsmagninger og mon ikke Maurizio’s med tiden vil udvikle sig til en kulturel magnet, der vil tiltrække nysgerrige og italiensglade langvejsfra.

Maurizio’s hører hjemme på en gård, hvor han bor sammen med sin kones kusine Trine Stampe og hendes familie.

Senere i 2016 støder Maurizio Ventimiglias kone Elizabeth til fra Palermo, og mon ikke atmosfæren får en ekstra injektion, når der nu bliver to til at udtrykke Sicilien i passion og gloser!

Det Italienske Danmarkskort:
https://www.google.com/maps/d/viewer…

Facebook:
https://www.facebook.com/Maurizios-176041666076476/…

Kontakt, Maurizio Ventimiglia:
https://www.facebook.com/profile.php…

Jyderup Posten:
http://www.e-pages.dk/nordvest/1177/1
http://www.e-pages.dk/nordvest/1159/6

Google Street View:
https://goo.gl/maps/vnnsGHehbpS2

Kilde foto: facebook

Review
  • Autenticitet
    10
  • Service
    9
  • Pris
    8
  • 5
The Good

Lækkert autentisk mad

The Bad

810
Lars Mortensen

Anmelder

Ejer og opdragsgiver af ”Det Italienske Danmarkskort” bl.a. på Facebook – ”siden for dem, som ikke kan leve uden Italien”.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

9 − 3 =