Panettone Veloce – Lyn Panettone

View Gallery
6 Photos
Panettone Veloce – Lyn Panettone
_8747273706

Opløs ½ pakke gær i 1 kop varmt vand (1 ½ dl) og honningen. Lad det stå i ca 10 min. Tilføj 2 hele æg, ½ kop ymer, 2 tsk vanille, citronskalen, ¼ tsk salt.

Panettone Veloce – Lyn Panettone
_6436233317

Bland massen med 4-5 kopper mel, eller ind til dejen bliver blød og bøjelig, ikke klistret. Skålen stilles lunt i ca 1 time, hæves til dobbelt størrelse.

Panettone Veloce – Lyn Panettone
_2555865965

Forvarm oven til 175°. Smør en form eller en høj gryde. Bland rosinerne, i dejen, sammen med smør og sukker.

Panettone Veloce – Lyn Panettone
_0682707312

Dejen formes til en kugle, kommes i formen og hæves til mindst dobbeltstørrelse før den sættes i ovnen.

Panettone Veloce – Lyn Panettone
_9508675733

Panettone

Panettone Veloce – Lyn Panettone
_8349508856

Panettone

Panettone – en italiensk juletradition

Denne opskrift er en klassiker, som italienere nyder i hele juleperioden, nemlig den elskede Panettone. Oprindelsen af Panettone er lidt usikker, da der bliver fortalt mange legender om den berømte julekage. Sikkert er det, at den kommer fra Milano, og at den er forbundet med italienske juletraditioner. Den bliver spist som dessert, som mellemmåltid eller også til morgenmad – ja i juleperioden må man gerne forkæle sig selv lidt.

Den “rigtige” Panettone bliver tilberedt over flere dage, men Si Italia foreslår en hurtigere version, som er nemmere at gå til, men som smager og dufter lige så godt af jul.

Det skal du bruge:
(til en panettone)

½ pakke gær (25 g)
1 te ske honning
2 æg
1 kop ymer
2 tsk vanillesukker
1 spsk revet citronskal
4-5 kopper mel
ca 175 gr smør
100 gr sukker
100 gr rosiner

Sådan gør du:
Opløs ½ pakke gær i 1 kop varmt vand (1 ½ dl) og honningen. Lad det stå i ca 10 min.

Tilføj 2 hele æg, ½ kop ymer, 2 tsk vanille, citronskalen, ¼ tsk salt.

Bland massen med 4-5 kopper mel, eller ind til dejen bliver blød og bøjelig, ikke klistret. Skålen stilles lunt i ca 1 time, hæves til dobbelt størrelse.

Forvarm oven til 175°. Smør en form eller en høj gryde. Bland rosinerne, i dejen, sammen med smør og sukker.

Dejen formes til en kugle, kommes i formen og hæves til mindst dobbeltstørrelse før den sættes i ovnen.

Bages i ca 45 min.

Barbara Lütken

Redaktionsansvarlig

Ejer af Mcb2.dk - Art Director og koncept/brand-udvikler. Har udviklet brands for store, internationale virksomheder og i Danmark været ”bagkvinden” bag Italia Ja-tak’s magasin og mange aktiviteter.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eleven + three =