Vin: Nero d’Avola Terre Siciliane IGT 2012

Sicilien – fra det mellemfyldige til kraftige

I dette nummer fokuserer vi på en lille brøkdel af den enorme vinproduktion, der kommer fra den solbeskinnede middelhavsø Sicilien.

Hvis man forestillede sig Sicilien som et selvstændigt land, ville den have verdens 7. største vinproduktion, men trods de store mængder leverer øens producenter en støt, stigende kvalitet. Set i et italiensk perspektiv har Sicilien landets 3. største produktion af vin, og middelhavsøens vine er i dag Syditaliens kvalitetsmæssigt mest stabile.
Efter i en periode at have fokuseret på de kraftige typer, er der nu en tendens til, at vinproducenterne er på vej tilbage til de gamle dyder med lettere vine, som tidligere skaffede øen sit velfortjente ry.

I denne vintest har vi valgt at fokusere på fire vine, som smagsmæssigt spænder fra det mellemfyldige til kraftige. Basisdruen i de testede vine er den lokale, sicilianske druesort Nero d’Avola, som er den mest udbredte på øen. Der er også en enkelt afstikker til den ligeledes lokale og meget benyttede drue Nerello Mascalese samt Pinot Nero (Noir).

Vinene er vurderet ud fra princippet om sammenhængen mellem pris og kvalitet.

Under 70 kroner

Vin:

Nero d’Avola Terre Siciliane IGT 2012

Producent:

Antonio dell’Angelo / Qwine, Sicilien

Nero d’Avola Terre Siciliane IGT 2012Denne Nero d’Avola IGT er en lys rubinrød vin. Duften er den typisk frugtige fra Nero d’Avola, og den kraftige eksponering af sol manifesterer sig i en varm duft med strejf af peber og urter. Smagen er ligeledes frugtig, let krydret og med en vis frugtsødme i finalen. Alt i alt en frisk, mellemfyldig rødvin, der passer perfekt til pastaretter.

Forhandler: Erik Sørensen Vin;
www.eriksorensenvin.dk
Pris: 64,95 kr.

Vintest:
  • Score
    8
The Good
The Bad
810
Peter Hartig

Vinekspert

Har i en årrække importeret italiensk vin samtidig med at han indgående har skrevet om støvlelandets vin på blogs og sociale medier. Vinklen er den kritisk dybtgående med humoren som et gennemgående element.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

17 + 5 =