Spaghetti di Gragnano “Afeltra” med italienske flåede tomater og frisk basilikum

I denne udgave præsenterer Si Italia en absolut “numero uno” fra det italienske køkken – Eataly’s superlækre version af den berømte italienske nationalret, “pasta al sugo”: Lo spaghetto di Gragnano al pomodoro.

Det skal du bruge: (til en portion)

Til tomat saucen
flåede tomater fra “Antonella” 140 gr
100% Italiensk EVO olie 1 gr
en smule uraffineret salt
frisk basilikum 3 blade

Til spaghetto al pomodoro
spaghetti di Gragnano “Afeltra” 110 gr
tomat sauce 120 gr
100% Italiensk EVO olie 10 gr
frisk basilikum 4 blade

Sådan gør du:

Til tomat saucen
Basilikum stilken svitses med ekstra jomfru oliven olien i en lille gryde. Fjern stilken og tilføj de flåede “Antonella” tomater og den friske basilikum. Smag til med uraffineret salt. Kog i 10 minutter.

Til spaghetto al pomodoro
Kog spaghetti “Afeltra” i 10 minutter i rigelig saltet vand. Dræn pastaen og tilbered den i ca. 3 minutter i en pande sammen med den varme tomat sauce, frisk basilikum og noget ekstra jomfru oliven olie.
Server med det samme og brug to blade frisk basilikum som garniture.

Barbara Lütken

Redaktionsansvarlig

Ejer af Mcb2.dk - Art Director og koncept/brand-udvikler. Har udviklet brands for store, internationale virksomheder og i Danmark været ”bagkvinden” bag Italia Ja-tak’s magasin og mange aktiviteter.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

15 − 11 =