Parmigiana Light

View Gallery
12 Photos
Parmigiana Light
_5762752090

Skær auberginerne i skiver. De skal være ca. en halv centimeter tynde.

Parmigiana Light
_3946158730

Læg dem i et fad på bagepapir. Tænd ovnen på 180 og kom auberginerne i, når ovnen er varm. De skal være i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er blevet bløde.

Parmigiana Light
_7512290933

Tag en gryde og kom lidt olivenolie i og lidt hvidløg i skiver.

Parmigiana Light
_8584290590

Når hvidløget er blevet lidt brunt, kan du tilføje en dåse flåede tomater, lidt salt og nogle basilikum blade. Lad det simre i ca. 15 min.

Parmigiana Light
_4050281917

Pisk æg med parmesan og smag til med salt.

Parmigiana Light
_0573908786

Parmigiana Light
_1256075214

Når tomatsovsen og auberginerne er klar, skal du samle dem i lag i et firkantet, ildfast fad.

Parmigiana Light
_0793297769

Parmigiana Light
_6904445044

ørst auberginer, så lidt æg over alle auberginer, derefter tomatsaucen, så mozzarellaen og til sidst nogle blade basilikum. Derefter starter du næste lag forfra osv.

Parmigiana Light
_7687378111

Når du er færdig med at samle det hele - kom fadet i ovnen i yderligere 30 min. på 170 grader.

Parmigiana Light
_5917880409

Parmigianaen skal serveres, når den har fået lov til at hvile lidt – gerne en til to timer. Den smager faktisk bedst dagen efter.

Parmigiana Light
_6996203955

Hvem siger italiensk mad feder???
Si Italia har forberedt nogle lækre, lette retter, som du sagtens kan lave, selv om du måske er på kur. I denne udgave har vores egen “Mamma”, Barbara lavet tre skønne retter.

Ingredienser
til 4 personer:

2 auberginer
3 æg
80 gr parmesan ost
250 gr mozzarella
Flåede tomater – 1 dåse
Basilikum
Oregano
En smule ekstra jomfruolivenolie

Skær auberginerne i skiver. De skal være ca. en halv centimeter tynde. Læg dem i et fad på bagepapir.
Tænd ovnen på 180 og kom auberginerne i, når ovnen er varm. De skal være i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er blevet bløde.
Tag en gryde og kom lidt olivenolie i og lidt hvidløg i skiver. Når hvidløget er blevet lidt brunt, kan du tilføje en dåse flåede tomater, lidt salt og nogle basilikum blade. Lad det simre i ca. 15 min.
Pisk æg med parmesan og smag til med salt.
Når tomatsovsen og auberginerne er klar, skal du samle dem i lag i et firkantet, ildfast fad.
Først auberginer, så lidt æg over alle auberginer, derefter tomatsaucen, så mozzarellaen og til sidst nogle blade basilikum. Derefter starter du næste lag forfra osv.
Når du er færdig med at samle det hele – kom fadet i ovnen i yderligere 30 min. på 170 grader.
Parmigianaen skal serveres, når den har fået lov til at hvile lidt – gerne en til to timer. Den smager faktisk bedst dagen efter.

Si Italia anbefaler

Galbani økologisk Mozzarella

Mozzarella lavet med økologisk mælk og syrnet med mælkesyrekultur, som man gjorde i gamle dage. Smagen er mælket og frisk, og osten er velegnet i både salater, på pizza, som snack med lidt olivenolie eller gratineret i ovnen. Der er mange anvendelsesmuligheder.
Fås i Bilka, Føtex, Netto, Irma, Kvickly og Superbrugsen.

Barbara Lütken

Redaktionsansvarlig

Ejer af Mcb2.dk - Art Director og koncept/brand-udvikler. Har udviklet brands for store, internationale virksomheder og i Danmark været ”bagkvinden” bag Italia Ja-tak’s magasin og mange aktiviteter.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

13 − seven =