Kartoffelsalat med basilikum, tørrede tomater og Taleggio

Kartoffelsalat med basilikum, tørrede tomater og Taleggio

Forår i køkkenet betyder hovedsageligt grøntsager. Men det er vigtigt, at de friske og velsmagende grøntsager fra denne sæson ikke bliver “ødelagt” af lange koge-opskrifter eller krydderier i store mængder. Spis hellere grøntsagerne friske. Si Italia foreslår dette velsagende salat, der skal nydes nu.

Ingredienser
til 4 personer:

500 gram spise kartofler
1 lille løg
1 bundt persille, skyllet
1 bundt basilikum, skyllet
100 gr. tørrede tomater
100 gr. taleggio
Lidt ekstra jomfru olivenolie
lidt Hvidvins eddike – efter smag
en smugle oregano
peber og salt – alt efter smag

Kartoflerne skal skrælles og koges i let saltvand så de bliver bløde. Imens skal man skære løget i tynde skiver og tomaterne i små stykker. Hvis tomaterne er for tørre, kan man lægge dem kort i en kop med lidt kogende vand.

Taleggioen skal du skære i mindre stykker og læg dem til side.
Når kartoflerne er klar og godt skyllede for vand, blander man dem med løg, olie, tomater. Vent lige 10 minutter før du blander resten af ingredienserne i.
Osten skal ind til sidst, for ellers smelter den for meget, hvis kartoflerne er for varme.

Barbara Lütken

Redaktionsansvarlig

Ejer af Mcb2.dk - Art Director og koncept/brand-udvikler. Har udviklet brands for store, internationale virksomheder og i Danmark været ”bagkvinden” bag Italia Ja-tak’s magasin og mange aktiviteter.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fourteen − ten =