Ægte pizza napoletana

Den ægte pizza.

Pizzaen blev opfundet i 1600-tallet, af kreative kulinariske talenter i det sydlige Italien, der ville gøre det traditionelle brød mere velsmagende.

I starten var pizzaen en slags brød bagt i træfyrede ovne, krydret med hvidløg, svinefedt og salt, eller blot med ost og basilikum.
Først senere, da tomaten blev importeret fra Peru til Europa, fik man idéen til at bruge den på pizza.

– Men vi måtte vente til efter midten af 1800-tallet før den første pizza med “tomat og mozzarella” kom til.

p1

 

Her begynder for alvor æraen af den moderne pizza som vi kender idag. Den fik sit udspring fra Napoli og ankom til Amerika takket være de napolitanere der emigrerede til New York og gengav det nøjagtigt som i Napoli.

Pizzaen fik sin officielle godkendelse i 1889, i anledning af besøget hos de daværende magthavere i Napoli/ Italien, kong Umberto den 1. og dronning Margherita. Til ære for Dronning Margherita blev pizza’en navngivet efter hende. Farverne på pizza’en symboliserer det Italienske flag: rød, hvid og grøn.

 

p2 

Barbara Lütken

Redaktionsansvarlig

Ejer af Mcb2.dk - Art Director og koncept/brand-udvikler. Har udviklet brands for store, internationale virksomheder og i Danmark været ”bagkvinden” bag Italia Ja-tak’s magasin og mange aktiviteter.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

10 + 12 =